Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2013

Ανάδρομη πορεία Ποσειδώνα και πως θα μας επηρεάσει  Στις 7 Ιουνίου ο Ποσειδώνας μπήκε σε ανάδρομη πορεία στην οποία θα παραμείνει μέχρι και τις 12 Νοεμβρίου του 2013. 

   Είναι ένας πλανήτης που ανακαλύφθηκε σχετικά  πρόσφατα (1846). Η ύπαρξή του πιθανολογήθηκε με μαθηματικές μελέτες που προέκυψαν από κάποιες ανεξήγητες διαταραχές στις τροχιές του Ουρανού και των κομητών, που έδειχναν την παρουσία ενός βαρυτικού πεδίου. Ονομάστηκε έτσι από το Θεό Ποσειδώνα ο οποίος, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ήτανε γιος του Κρόνου και της Ρέας. Εξουσίαζε τη θάλασσα, τα ποτάμια, τις λίμνες και της πηγές. Το σύμβολο εξουσίας του ήταν η τρίαινα με την οποία επιτίθεται στους εχθρούς αλλά και διαταράσσει τη θάλασσα. Ο θεός αυτός ήταν γνωστός για τον οξύθυμο χαρακτήρα του και γι’ αυτό όλοι έτρεμαν την οργή του. 

  Αστρολογικά τώρα, ο Ποσειδώνας κυβερνά το ζώδιο των Ιχθύων. Είναι ένας πλανήτης που δείχνει στον άνθρωπο ότι είναι κάτι ανώτερο από το γήινο σώμα. Έχει ανώτερη ψυχή, είναι μέρος της συμπαντικής ψυχής γι’ αυτό και δεν αναγνωρίζει το γήινα όρια και τους γήινους περιορισμούς. Δεν υπάρχει ΕΓΩ στο άτομο, ίσα ίσα που πρέπει να μοιράζεται τον εαυτό του, να προσφέρει στους γύρω, να γίνεται ένα μαζί του. Χαρακτηρίζει άτομα συνειδησιακά ανεπτυγμένα, πνευματικά και με υψηλή διαίσθηση. Άτομα με ισχυρό Ποσειδώνα έχουν την τάση να εξιδανικεύουν άτομα και καταστάσεις γιατί τα βλέπουν όλα από τη δική του άυλη σκοπιά. Έχουν επίσης την τάση να θυματοποιούνται συχνά. Επίσης έχουν μια έφεση στους εθισμούς και στις καταχρήσεις γιατί τους κάνουν να ζούνε σε ένα «άλλο» κόσμο, μια άλλη διάσταση, παραμυθένια, γεμάτη ψευδαισθήσεις. Τα Ποσειδώνια άτομα δύσκολα μπορούν να συμβαδίσουν με την καθημερινότητα, δεν έχουν καλή σχέση με τη διαχείριση χρημάτων καθώς δεν καταλαβαίνουν το λόγο ύπαρξής τους, όπως και δεν μπορούν να μπουν σε πρόγραμμα. 

  Βασικό νόημα αυτού του υπερβατικού πλανήτη είναι το «Είμαστε όλοι ένα και είμαστε όλοι ένα κομμάτι του Θεού».  Μπαίνοντας λοιπόν σε ανάδρομη πορεία πως θα μας επηρεάσει όλους; Ο Πλούτωνας έχει μια απίστευτη αγάπη στον άνθρωπο όμως στην ανάδρομη πορεία του θα τον κάνει να το ξανασκεφτεί, θα θέλουμε να πιστέψουμε σε κάποιον αλλά θα δυσκολευόμαστε και δεν θα μπορούμε. Θα είναι δύσκολη η εξιδανίκευση των καταστάσεων, θα μας βάλει να ψάξουμε πιο βαθιά, να βρούμε στοιχεία που θα μας χαλάσουν την ιδεατή κατάσταση που έχουμε φτιάξει. Ενώ ο ορθόδρομος Ποσειδώνας σε σπρώχνει να πιστέψεις σε κάτι ανώτερο, σε κάτι μη γήινο ο ανάδρομος Ποσειδώνας σε κάνει να αμφισβητείς, σου κόβει αυτή την άνευ όρων πίστη και σε κάνει να προσπαθήσεις να εδραιώσεις μια πιο ουσιαστική πίστη. 

  Μπορεί να πιστεύουμε ότι στον επαγγελματικό μας χώρο είμαστε τέλειοι επαγγελματίες, ο ανάδρομος θα μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε ότι τελικά δεν είμαστε τόσο τέλειοι. Θα μας βάλει στη διαδικασία να ξανασκεφτούμε όλες τις θυσίες που έχουμε κάνει, να τις επαναξιολογήσουμε και να δούμε αν ήταν σωστές και αν άξιζαν τον κόπο. Όπως αναφέραμε είναι σημαντικό για τον Ποσειδώνα να ζει στην ψευδαίσθηση, να ξεφεύγει και να γίνεται ένα με τα ουράνια, τώρα αυτή η ψευδαίσθηση δεν θα είναι τόσο εφικτή και να μας καταδικάσει να ζήσουμε την πεζή γήινη πραγματικότητα. 

  Συνοψίζοντας η ανάδρομη πορεία του που θα διαρκέσει 5 μήνες θα μας χαλάσει τη «ζαχαρένια», θα μας μοιράσει λίγη ξινή ενέργεια και θα μας αναγκάσει να πάμε προς τα πίσω και να ανακαλύψουμε τι μας χάλασε αυτή την ιδεατή κατάσταση που είχαμε στο μυαλό μας. 

 Αν θέλετε να μάθετε που βρίσκεται ο δικός σας Ποσειδώνας και πως θα σας επηρεάσει στείλτε μου email στο vatsoula82@gmail.com


Βάσω Τσόγια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου