Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Η σπάνια «ιχθυακή» πλανητική συνάθροιση της 10ης - 12ης Μαρτίου 2013!


Ένα εξαιρετικά σπάνιο αστρολογικό φαινόμενο θα ζήσουμε στις τρεις επόμενες ημέρες, ένα φαινόμενο που έχει ξανασυμβεί μόνο άλλες δύο φορές στα τελευταία 1000 χρόνια! Την προηγούμενη φορά που είχε συμβεί αυτό το γεγονός το ημερολόγιο έγραφε 9 Μαρτίου του 1853 ενώ η προ-προηγούμενη φορά είχε συμβεί σχεδόν έναν ολόκληρο αιώνα πριν πέσει η Κωνσταντινούπολη, στις 3 Μαρτίου του 1364! Έτσι λοιπόν αυτή την Κυριακή 10, τη Δευτέρα 11 και την (μισή) Τρίτη 12 Μαρτίου 2013 θα σημειωθεί μία σπανιότατη συσσώρευση πλανητών στο ζώδιο των Ιχθύων (η οποία θα διατηρηθεί μερικώς σε όλη τη διάρκεια της καινούργιας εβδομάδας). Συγκεκριμένα θα έχουμε τον Ήλιο, τη Σελήνη, τον Ερμή, την Αφροδίτη, τον Άρη, το Χείρωνα και τον Ποσειδώνα μέσα σε αυτό το ύστατο, μυστηριακό, "ωκεάνειο" ζώδιο! Είναι σα να "κλείνει" ένας μεγάλος κοσμικός κύκλος πραγμάτων τώρα...

Όλη αυτή η συσσώρευση πλανητών σε ένα περιορισμένο χώρο του ζωδιακού έχει μία πολύ πρακτική και χρήσιμη συνέπεια: μας βοηθάει να βγάλουμε κάποιες πιο ακριβείς από ότι συνήθως προβλέψεις, ιδιαίτερα αν βασίσουμε αυτές τις προβλέψεις στον Ωροσκόπο του ατόμου και όχι στο "ηλιακό ζώδιο" του (αυτό γίνεται συνήθως). Επομένως αν θέλετε να διαβάσετε κάποιες ιδιαίτερα ακριβείς - όπως ενδεχομένως θα διαπιστώσετε από μόνοι σας στις επόμενες ημέρες - αστρολογικές προβλέψεις για σας με βάση τον Ωροσκόπο σας τότε πηγαίνετε εδώ

Για να δούμε τώρα αυτό το φαινόμενο πιο αναλυτικά, ο Ήλιος στο ζώδιο των Ιχθύων δεν βρίσκεται και στην καλύτερη θέση του. Ο Ήλιος θέλει να λάμπει, να ξεχωρίζει ενώ οι Ιχθείς του ζητάνε να παραμερίσει το ΕΓΩ του και να γίνει πιο συμπαντικός. Μπερδεύεται με το πραγματικό και το φανταστικό, πρέπει να ζήσει σε άλλο επίπεδο να αφήσει τα γήινα τα οποία δεν έχουν σημασία και να βιώσει άλλες ενέργειες - κάτι που ο Ήλιος δεν το θέλει καθώς τον ενδιαφέρει να λάμψει και να ξεχωρίσει. Αυτή η θέση δηλώνει επίσης και το τέλος μιας κατάστασης (σχετίζεται π.χ. και με το απροσδόκητο τέλος της θητείας του Πάπα στο Βατικανό).

Στη συνέχεια έχουμε τη Σελήνη σε ένα χώρο αρκετά οικείο καθώς βρίσκεται σε ζώδιο του νερού (Ιχθείς) που έχει να κάνει με το συναίσθημα. Μόνο που το συναίσθημα εδώ είναι πιο συμπαντικό. Βιώνει αυτή η Σελήνη συναισθήματα τα οποία είναι η τροφή της - όμως συναισθήματα πιο "αφαιρετικά", πανανθρώπινα και όχι ατομικού χαρακτήρα. Συμπάσχει με τον πόνο του ανθρώπου και τον βιώνει έντονα. Επίσης αυτή η Σελήνη στους Ιχθείς έχει έντονη διαίσθηση. Από την άλλη, μπορεί να κάνει το άτομο αρκετά μοναχικό.

Ο Ερμής που είναι ο πλανήτης της λογικής, της νόησης, της επικοινωνίας αλλά και της διασύνδεσης με την πραγματικότητα βρίσκεται εδώ σε ένα ζώδιο το οποίο δεν μπορεί να παρακολουθήσει την καθημερινότητα, την πεζή και γήινη πραγματικότητα. Και αυτό γιατί βρίσκεται σε μία ανώτερη διάσταση. Οδηγείται έτσι στο να εκφράζει τη διανόηση του με κάτι ανώτερο, με ποίηση, μουσική, εσωτερισμό.

Η Αφροδίτη πάλι βρίσκεται  σε μια θέση που της είναι οικεία καθώς είναι εδώ σε έξαρση. Μπορεί να βιώσει έντονα συναισθήματα, να ζει πλατωνικούς έρωτες που είναι ότι καλύτερο για εκείνη - το να πρέπει π.χ. να θυσιαστεί για τους αγαπημένους της. Εδώ βρίσκει και το αληθινό νόημα της αγάπης, μπαίνοντας στο ρομαντισμό και στην ονειροπόληση. Και όπως είναι φυσικό δεν έχει καλή σχέση με τα "γήινα" και με το χρήμα - το οποίο ειδικά οι ισχυροί Ιχθείς απαρνούνται προτιμώντας να ζουν στη φτώχεια!

Συνεχίζοντας βλέπουμε τον Άρη σε μια θέση που δεν του δίνει ισχυρές ενέργειες, κάτι που είναι τελείως αντίθετο με τη φύση του. Καταπιέζει το θυμό του και ίσως να αναλώνει την ενέργειά του σε άυλα πράγματα, "εξυψωμένα". Μπορεί να πυροδοτήσει έναν τρικυμιώδη συναισθηματισμό τον οποίο δεν μπορεί να διοχετεύσει εύκολα εξωτερικά σε κάτι δημιουργικό.

Τέλος, έχουμε τον Ποσειδώνα σε ένα ανώτερο ζώδιο που ταιριάζει με τις συμπαντικές ενέργειες του συγκεκριμένου πλανήτη (ο Ποσειδώνας "κυβερνάει" τους Ιχθείς). Του δίνει εδώ έντονα το συναίσθημα της αυταπάρνησης, της ανακούφισης του πόνου του άλλου και την αφοσίωση σε υψηλούς στόχους. Έχει συχνά τάσεις φυγής καθώς η καθημερινότητα τον ενοχλεί και αυτό μπορεί να οδηγήσει τελικά σε αύξηση των καταχρήσεων και σε εμπλοκή σε εθισμούς.

Βάσω Τσόγια

(Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τις προβλέψεις σας για αυτή την περίοδο σύμφωνα με τον Ωροσκόπο σας - στοιχείο που κάνει αυτού του είδους τις προβλέψεις πιο ακριβείς από αυτές που διαβάζετε ή ακούτε συνήθως - εδώ ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου