Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013

Πλούτωνας, ο πλανήτης του θανάτου και της αναγέννησης…


  Θυμάμαι από μικρή να με μαγεύει οτιδήποτε μυστικό, οτιδήποτε κρυφό, οτιδήποτε ήθελε πνευματική και ψυχική διαύγεια για να αποκαλύψω τα μυστικά του. Τότε ήταν που ανακάλυψα την αστρολογία και έμαθα για τον Πλούτωνα, ένα πλανήτη που ανακαλύφθηκε σχετικά πρόσφατα (1930) και που χαρακτηρίζει ότι κρύβει βαθιά μέσα η ψυχή μας.

  Είναι κυβερνήτης του ζωδίου του Σκορπιού, του 8ου δηλαδή οίκου. Δεν πιστεύω πως υπάρχει άνθρωπος που στη ζωή του δεν έχει συναντήσει έναν Σκορπιό, η έντονη δύναμη της ψυχής του, η ικανότητά του να επιβάλλεται αλλά και ο τρόπος που αναγεννά τον εαυτό του μέσα από κάθε δυσκολία είναι μαγική. Ο Πλούτωνας λοιπόν κυβερνά αυτό το ζώδιο και του δίνει όλα αυτά τα τρομακτικά και εκτυφλωτικά ταυτόχρονα στοιχεία. 

  Οι άνθρωποι έχουν ακόμα και τώρα ένα φόβο γι’ αυτό τον πλανήτη, και πώς να μην έχουν; Απαιτεί τεράστια ψυχική δύναμη για να τον αντιμετωπίσεις, πρέπει να έρθεις σε αντιπαράθεση με τους χειρότερους φόβους σου, να έρθεις αντιμέτωπος με ότι κρύβει η ψυχή σου. Αυτό σου καταστρέφει την όμορφη, ειδυλλιακή και ψεύτικη ζωή που έχεις φτιάξει, σου ζητάει λοιπόν να την καταστρέψεις, να τη «θανατώσεις» και να τη δημιουργήσεις από την αρχή. Δεν νομίζω να υπάρχουν πολλοί που να το αντέχουν αυτό, σήμερα οι περισσότεροι ζούμε μισές ζωές βασισμένες στο ψέμα και την υποκρισία, δεν αντιμετωπίζουμε τα αισθήματά μας, αφήνουμε την ψυχή μας να ατροφήσει και αυτό ο Πλούτωνας δεν το αντέχει.. 

  Ο πλανήτης αυτός ζει τα πράγματα στα άκρα, θέλει να έχει ένα σύντροφο αλλά θέλει να είναι απόλυτα δικός του, να κατακτήσει την ψυχή του και να γίνουν το απόλυτο ΕΝΑ. Δεν αντέχει οτιδήποτε μισό και οτιδήποτε δήθεν, μαθαίνει και γνωρίζει το σύντροφό του και στα καλά και στα κακά, πως είναι στην καθημερινότητά του, τρίβεται η σχέση και αποκτά τη βαθιά αγάπη. Τα ζευγάρια που περνάνε αυτό το στάδιο δύσκολα χωρίζουν, είναι τεράστια δοκιμασία που είτε θα «θανατώσει» τη σχέση είτε θα την αναγεννήσει και θα την κάνει ακόμα πιο δυνατή. Είναι ο απόλυτος σύντροφος, σπάνια απιστεί, αλλά θέλει να έχει δικαίωμα πάνω στο ταίρι του, είναι δικός του και πρέπει να το καταλαβαίνουν οι άλλοι. Προσοχή όμως αν τον προδώσεις, η τιμωρία θα είναι σκληρή..

  Είναι μανιακός με το σεξ, δεν είναι τυχαίο που οι καλύτεροι ερωτικοί σύντροφοι είναι οι Σκορπιοί αφού δίνονται ψυχή και σώμα σε αυτό. Αυτό έχει δυο ερμηνείες, πρώτον ο έρωτας δημιουργεί ζωή, είναι λοιπόν ένας τρόπος να καταπολεμήσει το θάνατο, το τέλος, δημιουργεί ζωή γι’ αυτή που φεύγει. Δεύτερον ο έρωτας είναι κάτι μυστικό, είναι ανάμεσα σε δύο συντρόφους και αυτό τον ιντριγκάρει όπως τον ιντριγκάρει πάντα το κρυφό και το μυστικό. 

  Ο Πλούτωνας επίσης χαρακτηρίζει την ψυχική μας αναγέννηση. Οι μεγάλες υπαρξιακές μας κρίσεις, οι μικρές ή μεγάλες καταθλίψεις που όλοι περνάμε έχουν άμεση επαφή με τον Πλούτωνα μας και πόσο ισχυρός είναι στο χάρτη μας. Ο Ήλιος είναι το φως, εκεί που λάμπουμε, ο Πλούτωνας είναι το σκοτάδι, η ψυχική μας κρίση είναι ο  πόλεμος ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι. Άτομα που έχουν δύσκολες όψεις μεταξύ αυτών των δύο πλανητών έχουν ένα διαρκή πόλεμο στη ζωή τους. Αν όμως καταφέρουμε και περάσουμε αυτή τη μάχη τότε η ψυχή μας είναι ακόμα πιο ισχυρή, ακόμα πιο δυνατή και μπορούμε να αντέξουμε ακόμα πιο δύσκολες φάσεις. Για το Σκορπιό αυτό είναι το ψωμοτύρι του, αυτές τις στιγμές που δοκιμάζεται τις χειρίζεται καλύτερα από το κάθε ζώδιο και βγαίνει σχεδόν πάντα νικητής. Γι’ αυτό και αυτά τα άτομα είναι πολύ δύσκολο να τα ανταγωνιστείς, έχουν μεγάλη ισορροπία μέσα τους και μπορούν να αντιμετωπίσουν τα ΠΑΝΤΑ! 

  Θέλει επίσης να εξουσιάζει τον άλλο, να έχει δύναμη πάνω του, έχει μανία με αυτό. Ένας τρόπος για να το πετύχει είναι το χρήμα. Τα λεφτά μπορούν να κάνουν τους ανθρώπους υποχείρια. Έχει λοιπόν εμμονή με το χρήμα, θέλει να το αποκτήσει και πάντα βρίσκει τρόπους να το κάνει. Οι τρόποι που θα το αποκτήσει βέβαια δεν είναι και οι πιο αγνοί πάντα. Κινεί τα πάντα μυστικά και κρυφά, βγάζει χρήματα από εκεί που οι άλλοι δεν τον καταλαβαίνουν. Είναι αδύνατο να αντιμετωπίσεις στον επαγγελματικό σου χώρο ένα Σκορπιό ή ένα άτομο με ισχυρό Πλούτωνα, αν το πάρει απόφαση θα σε εξοντώσει. Δεν μπορεί όμως να ανταπεξέλθει στο φως, αν δηλαδή κάποιος αποκαλύψει τα μυστικά του και τα βγάλει στο φως τον έχει κάνει να χάσει όλη του τη δύναμη. Προσοχή όμως στην εκδίκηση που θα ακολουθήσει μετά, γιατί η εκδίκηση θα έρθει και θα είναι αμείλικτη. Ο Σκορπιός είναι το πιο εκδικητικό ζώδιο που μπορεί να διαλύσει τον άλλο καθώς είναι άριστος χειριστής της ψυχής, ο ψυχικός πόλεμος που θα σου κάνει δεν έχει προηγούμενο. Επίσης χαρακτηρίζει και τα χρήματα από το θάνατο (κληρονομιές). 

  Είναι ίσως από τους πιο ισχυρούς και τρομακτικούς πλανήτες που όμως δίνει απίστευτη ψυχική δύναμη. Αγαπάει το δράμα όχι όμως με τον ψεύτικο τρόπο που το αγαπάει ο Λέων, αλλά με τον τρόπο εκείνο που σε δοκιμάζει, που σε φτάνει στα άκρα. Λίγοι έχουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν αυτό τον πλανήτη όμως αναγκαστικά κάποια στιγμή στη ζωή αυτό γίνεται και η δοκιμασία είναι επίπονη με μαγικό όμως αποτέλεσμα. Γιατί τελικά είναι αυτός που μας μαθαίνει το βαθύτερο νόημα της ζωής μας, το λόγο της ύπαρξής μας και που μας κάνει πιο δυνατούς. 

  Είναι άριστος χειριστής της ψυχής του άλλου γι’ αυτό και μπορεί να τον κάνει υποχείριό του. Όλα όμως γιατί αυτά θα του μάθουν κάτι για τη δική του ψυχή, για να τον κάνουν πιο δυνατό, να δώσουν λόγο στην ύπαρξή του.
  Ανάλογα λοιπόν με το που έχουμε τον Πλούτωνα μας στον αστρολογικό μας χάρτη βλέπουμε και ποιο κομμάτι μας επηρεάζει και πως το αντιμετωπίζουμε. Αν θέλετε να μάθετε για τον Πλούτωνα στον αστρολογικό σας χάρτη στείλτε μου μήνυμα στο Vatsoula82@gmail.com

  Και μην ξεχνάτε η αστρολογία δεν είναι τρόπος να προβλέπουμε το μέλλον, είναι ένα μέσο να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και μας δίνει τις τάσεις της κάθε εποχής και ποιο κομμάτι της ζωής μας επηρεάζεται. Το μέλλον μας το φτιάχνουμε εμείς και μόνο εμείς, η αστρολογία απλά μας δείχνει που να ρίξουμε τη δύναμή μας.

Βάσω Τσόγια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου